Move & Act

Project co-financed by the Erasmus+ program | Youth Education

co-europe_youth

Έργο συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+ | Εκπαίδευση Νέων

Duration of project: 2022 - 2025

Το Έργο

Το "Move and Act" αποτελεί ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Erasmus+ KA2, το οποίο εστιάζει όχι μόνο στην απόκτηση δεξιοτήτων αλλά και στην ενθάρρυνση μιας θετικής αλλαγής στη νεολαία. Είναι ένας δίαυλος προς την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας. Στόχος του είναι η διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας, η βελτίωση της εργασίας και η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των νέων. Προωθεί τη δημιουργία διασυνοριακών δικτύων και υποστηρίζει την ικανότητα των νέων να δραστηριοποιούνται ως παγκόσμιοι πολίτες σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Πλαίσιο

Η συνεργασία περιλαμβάνει 7 οργανισμούς, 2 από την Πολωνία, 2 από την Ελλάδα, καθώς και από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λιθουανία. Οι οργανισμοί που συμμετέχουν έχουν ως κοινό στόχο να προωθήσουν την ανοχή, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στις αντίστοιχες κοινότητές τους. Κάθε οργανισμός δίνει έμφαση στην εκπαίδευση, είτε μέσω ειδικών προγραμμάτων, είτε μέσω της υποστήριξης ευπαθών ομάδων, είτε παρέχοντας πλατφόρμες για την έκφραση της τέχνης.

Επιπλέον, γίνεται προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, όπως η χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης για βοηθητικές συσκευές ή η αξιοποίηση της εικονικής πραγματικότητας ως τεχνική παρακίνησης. Γενικά, η αποστολής όλων επικεντρώνεται στη δημιουργία ευκαιριών, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την κατασκευή υποστηρικτικών κοινοτήτων, με σκοπό την ενδυνάμωση των ατόμων και την προώθηση μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Οι Στόχοι

Στο MOVE & ACT, αποστολή μας είναι να μεταμορφώσουμε ένα δημιουργικό τοπίο για τους νέους ταλαντούχους που αντιμετωπίζουν εμπόδια. Στόχος μας, να απελευθερώσουμε την καλλιτεχνική και ψηφιακή δεξιότητα, για να σχηματίσουμε λαμπρές επαγγελματικές πορείες. Αυτό δεν είναι απλά ένα έργο - είναι ένας κόμβος καινοτομίας όπου οι Εικαστικές Τέχνες συναντούν την προηγμένη τεχνολογία, έχοντας στο προσκήνιο την επόμενη γενιά πρωτοπόρων.

Η συμμετοχή στο MOVE & ACT σημαίνει ένταξη σε μια δυναμική κοινότητα νέων καλλιτεχνών, όπου οι ιδέες ανθίζουν, τα ταλέντα ακμάζουν και οι φωνές αντηχούν. Σκοπός η ενδυνάμωση των μυαλών με όραμα για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, από προσωπικά εμπόδια έως και θέματα της κοινότητας, εφοδιασμένα με τη δημιουργική τους ικανότητα.

Οι Ομάδες στόχοι και οι Στρατηγικές

Ένα ευρύ φάσμα ιστοριών, φιλοδοξιών και κοινωνικών προελεύσεων διαμορφώνουν την εικόνα της νεολαίας. Σε αυτή την ποικιλομορφία ανήκουν και οι NEETs, άτομα που δεν βρίσκονται σε εκπαίδευση, εργασία ή κατάρτιση, καθώς και οι νέες/οι που αντιμετωπίζουν αναπηρίες κατά την πορεία τους στη ζωή.

Προστίθεται σε αυτό το τοπίο και η δυναμική κοινότητα των νεαρών μεταναστών, που χτίζουν τις ιστορίες τους σε νέες γωνιές του κόσμου. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία των νέων που ασχολούνται με τις τέχνες, είτε επαγγελματικά είτε ως ένθερμοι ερασιτέχνες. Η καθεμία από αυτές τις ζωντανές ομάδες κουβαλάει τη δική της μοναδική ιστορία, τις δικές της φιλοδοξίες και δυνατότητες, προσφέροντας ένα πολύχρωμο μοτίβο προοπτικών στον καμβά της νεολαίας.

Τα Αποτελέσματα

Πρόγραμμα Κατάρτισης MOVE & ACT για νέους που επιθυμούν να ενισχύσουν τις ικανότητες και την απασχόλησή τους.

  • Οδηγός με νέες καλλιτεχνικές τεχνικές και δραστηριότητες
  • Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για βασικές καλλιτεχνικές και ψηφιακές δεξιότητες
  • Δια ζώσης Εργαστήριο για καλλιτεχνικές δραστηριότητες με ενοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα με δωρεάν πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό

Κέντρο Ψηφιακών Πόρων MOVE & ACT:

  • Βάση δεδομένων με ευκαιρίες χρηματοδότησης για νέους καλλιτέχνες
  • Πως να παρουσιάσετε τον εαυτό σας: Βίντεο & διαδικτυακό σεμινάριο για Elevator Pitch Training
  • Εικονικός χώρος κοινότητας - Ένας τομέας στην ιστοσελίδα του έργου αφιερωμένος στη διαδραστική επικοινωνία μεταξύ νέων ατόμων.
  • Καθοδήγηση για την ανάπτυξη επιχειρηματικής νοοτροπίας στους νέους

MOVE & ACT Διαδικτυακός Διαγωνισμός και Έκθεση PhotoVoice:

  • Οδηγίες συμμετοχής
  • Διαδικτυακός διαγωνισμός PhotoVoice με φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις των τοπικών κοινοτήτων των νέων και αυξάνουν την κοινή ευαισθητοποίηση.

Οι Εταίροι

Διαβάστε για...

Κατηγορία:

Κοινοποιήστε την ανάρτηση:

εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας και ενημερωθείτε για όλα τα σπουδαία έργα που δημιουργούμε.