Πολιτική Προστασίας των Παιδιών

Η προστασία όλων των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ομάδα της MYARTIST. Δεσμευόμαστε να διαμορφώσουμε ένα πλήρως ασφαλές, υποστηρικτικό και απαλλαγμένο από τη βία περιβάλλον για τα παιδιά με τα οποία συνεργαζόμαστε. Μέσω των δράσεών μας, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση της τέχνης ως μέσο κοινωνικής αλλαγής και ενδυνάμωσης ενηλίκων και νέων, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που επιτρέπουν στο κάθε παιδί να αναπτυχθεί, νιώθοντας ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που στηρίζεται στην αγάπη, το σεβασμό και είναι απαλλαγμένο από το φόβο.

Θεωρούμε ότι οποιοδήποτε είδος κακοποίησης, σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική, σεξουαλική, ή η παραμέληση ενός παιδιού μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ζωή του και δεν έχει καμία θέση στη σημερινή κοινωνία. Για το λόγο αυτό, έχουμε υιοθετήσει μια αδιαπραγμάτευτη πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην κακοποίηση και το έργο μας οργανώνεται και υλοποιείται πάντοτε με γνώμονα την ευημερία και την προστασια των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η πολιτική μας για την προστασία των παιδιών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συμβάσεις και νομικά πλαίσια. Ειδικότερα, η λειτουργία της MYARTIST συμμορφώνεται τόσο με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών, όπου αναφέρονται ρητά τα δικαιώματα των παιδιών και επισημαίνεται η ανάγκη προστασίας από κάθε μορφή βίας.

Η δέσμευσή μας για την προστασία των παιδιών υιοθετεί κανονισμούς και συστάσεις διεθνών οργανισμών, όπως η UNICEF (βλ. «Οδηγίες για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού») και η UNESCO (βλ. «Σύσταση σχετικά με το καθεστώς των δασκάλων»), φροντίζοντας πάντα να ενημερώνουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές μας, εξασφαλίζοντας την ευημερία όλων των παιδιών. Συγχρόνως, ακολουθούμε τις συστάσεις και τα πρότυπα διεθνών οργανισμών, όπως τα Διεθνή Πρότυπα Προστασίας των Παιδιών (Keeping Children Safe), τα οποία προσφέρουν ολοκληρωμένες οδηγίες για τους οργανισμούς που εργάζονται με παιδιά, περιγράφοντας τις βέλτιστες πρακτικές που θέτουν ως προτεραιότητα το συμφέρον του παιδιού, προστατεύοντάς το από την κακοποίηση, την παραμέληση και την εκμετάλλευση.