Σεβίνα Τζάνου

ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ζωγράφος - Performer

Εργάζεται στη Γερμανία από το 2012. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ Αθήνας και Βόννης. Χρησιμοποιεί κυρίως τη ζωγραφική και την περφόρμανς μπουρλέσκ για να εξερευνήσει την ερμηνευτική πτυχή της γυναικείας ταυτότητας μέσω των δομημένων γυναικείων χαρακτηριστικών, της γυναικείας σεξουαλικότητας και της γυναικείας ενσάρκωσης.

Το 2013 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Kunstakademie Düsseldorf υπό την καθοδήγηση των Katharina Grosse, Eberhard Havekost και Yesim Akdeniz. Αφού εξερεύνησε τις γραφικές δυνατότητες των αφηρημένων μορφών και δομών, διέκρινε μια αναλογία εντός των κοινωνικών διατυπώσεων όσον αφορά τον περιορισμό, την αναπαράσταση και την αντίληψη. Ως γυναίκα καλλιτέχνης που ασχολείται με τη γυναικεία αναπαράσταση ενδιαφέρεται να αμφισβητήσει την αντίληψη και τη σεξουαλικότητα σε σχέση με την έννοια του φύλου, όπως αυτή έχει δομηθεί μέσα στην ιστορία από την πατριαρχία και το ανδρικό βλέμμα.

Το ενδιαφέρον της έγκειται στη διεύρυνση των ορίων της θηλυκότητας και στην απελευθέρωση των μορφών της από τα ετεροκανονικά ιδεώδη και τις καταπιεστικές προσδοκίες.

2018

Anonyme Zeichner

Galerie im Körnerpark, Berlin.

Pilé

PoleLand, Düsseldorf.

2017

Klasse Katharina Grosse

Kunsthaus Lemgo, Lemgo.

Goldenshower

Reinraum, Düsseldorf.

Akademie [Arbeitstitel]

Kunsthalle Düsseldorf.

2014

Kunst in der Schmiede

Rösrath.

2013

TRASH/HSART

Frappant Gallery Hamburg.

Dampfboot-Wartezimmer

Lombardsbrücke, Hamburg.

The chicks are in a gore gang (2020)

Έργα

Λάβετε ενημερώσεις από τους καλλιτέχνες

    Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας.