Ελένη Παπαιωάννου

Eleni Papaioannou

Ελένη Παπαϊωάννου: γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993, όπου είχε την πρώτη της επαφή με το χορό. Το 2014, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School (The Place) και από τότε εργάζεται ως επαγγελματίας ερμηνευτής, χορογράφος και καθηγητής χορού. Η Έλεν συνεργάστηκε επαγγελματικά με χορογράφους και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Μερικά ονόματα που πρέπει να αναφέρουμε είναι: Mariella Nestor, Luca Silvestrini (Protein Dance), Joanna Kalm, Seke Chimutengwende, Livia Rita, Alexis Blake, Sophie Niedzel, Anders Duckworth και Daniel Persson (Humanah Productions).

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας, με αναγνωρισμένους δασκάλους όπως ο David Zambrano, ο Ernesto Edivaldo, ο Bruno Caverna, ο Rick Nodine και ο Sue MacLennan. Το 2014, αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα A (r) CT, με σκοπό την προώθηση του χορού και των τεχνών γενικά σε ασυνήθιστες τοποθεσίες και απρόσμενα μέρη. Η ομάδα της έχει μέχρι στιγμής συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Αγγλία με διάφορα έργα.

Μερικά παραδείγματα: Rabbitlab 2.0, Sunday in Technopolis, In Progress Feedback Festival 2017, Athens Video Dance Project Festival 2016 (Athens), 1ο Θέατρο Σύγχρονης Χορού Πλατφόρμα PK (Αθήνα), 1ο Dance Time Festival (Αθήνα), 2016 και Fringe Shorts 2015 στο The Place (Λονδίνο), Summer Streets 2015 στην Regents Street, Friday League στο Theatre Delicatessen (Λονδίνο), Motus Festival στο Milton Keynes (Αγγλία), 2ο Scratch Festival (Αθήνα), Αναδυόμενη Χορογράφοι Πλατφόρμα 2015 στο Broadway Theatre (Λονδίνο).