Φοίβος Βαλαχής

ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΛΑΧΗΣ

Φοίβος Βαλαχής γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Ζει στο Τορίνο. Παίζει πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, μπουζούκι, μπαγκλάμ και σαντούρι. Το 1977, απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών Κλασικού Πιάνου, εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου σπούδασε επιστήμη υπολογιστών και έλαβε πτυχίο τεχνικής και αυτοσχεδιασμού τζαζ. Το 1978, έλαβε το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής της UNESCO για παιδιά. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και συναυλίες με πιάνο με τα έργα του στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γαλλία.

Έχει συνεργαστεί με συνθέσεις και τραγούδια με το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Turin Letters Club, το Ωδείο του Μάντσεστερ, το Μουσείο Ciputra Artpreneur στην Τζακάρτα (Ινδονησία), την Ιταλική Ένωση Αρμενίων κ.λπ. Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Η μουσική του μεταδίδεται ευρέως από ευρωπαϊκούς κλασικούς και νεοκλασικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το έργο του κυκλοφορεί σε 5 συλλογές CD: Nocturnes Vol.1, A Day In Venice, Another Day, Color Your Life, The Triptych of Love. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συνθέτες σύγχρονης μουσικής στο SoundCloud διεθνώς.

Αντιπροσωπευτικά κομμάτια της μουσικής του μπορείτε να ακούσετε στους ακόλουθους συνδέσμους:

soundcloud | my-musical-diary.

soundcloud.com | fivosvalachis.